aandelen verhoogd

Aandelen waar ik van hou: Aviva

Levensverzekeringsaandelen bieden goedkope waarderingen en stijgende winsten

 

Beleggers meden vorig jaar levensverzekeraars vanwege bezorgdheid over economische en brexitrisico’s

De cycliciteit van deze bedrijven is lager dan vroeger en hun solvabiliteit is beter dan tijdens de financiële crisis. ING koers van aandelen zijn verkocht.

 

Deze omvatten Aviva, dat ingrijpende strategische veranderingen doorvoert en aanzienlijke mogelijkheden heeft om zijn kostenbasis te verbeteren

Alex Wright, manager van Fidelity Special Values ​​(FSV) en Fidelity Special Situations (GB00B88V3X40), legt uit waarom hij zich heeft aangesloten bij levensverzekeringsmaatschappij Aviva (AV.).

 

 

“Levensverzekeraars is een ruimte waar ik al een tijdje enthousiast over ben en waar ik vorig jaar de blootstelling tijdens de volatiliteit heb verhoogd”, zegt hij. “Dit kwam doordat deze bedrijven werden gemeden door investeerders die hen zagen als proxy’s van het Britse bruto binnenlands product die kwetsbaar zijn voor economische en Brexit-risico’s.

 

“Maar levensverzekeraars zijn goed gereguleerde bedrijven met goed risicobeheer, en zien een sterke vraag naar bulk lijfrenten en pensioenrisicovermindering. De Covid-19-crisis heeft onze beleggingsthese bevestigd dat de cycliciteit van deze bedrijven lager is dan vroeger en hun solvabiliteit is beduidend beter dan tijdens de financiële crisis Sinds de virusuitbraak zijn levensverzekeraars veerkrachtig gebleken en hebben ze hogere winsten behaald dan vóór Covid.

 

“Mijn overtuiging in levensverzekeraars is verder toegenomen door een betere informatieverstrekking over bedrijven. Deze sector biedt een aantrekkelijke combinatie van goedkope waarderingen, sterke vraag / aanbodfundamentals en stijgende winsten.

 

“Een van de aandelen waaraan ik heb toegevoegd en dat nu een van onze grootste belangen is, is Aviva. De beslissing om dividenden tijdelijk te onderbreken, ondanks dat dit niet verplicht was, maakte de markt bang en zorgde ervoor dat de aandelen achterbleven. het handelt nog steeds slechts op acht keer de winst voor 2022. Dit ondanks de rapportage van sterke resultaten vorig jaar die zijn veerkracht onderstreepten tijdens de Covid-19-crisis en recordverkopen van bulk-lijfrenten. koers Apple aandelen bekijken kan online.

 

“Vorig jaar benoemde Aviva een nieuwe CEO, Amanda Blanc, die ingrijpende strategische veranderingen doorvoert om zich opnieuw te concentreren op kernactiviteiten in het VK, Ierland en Canada. De verkoop van de internationale activiteiten van Aviva is ongelooflijk snel verlopen gezien de pandemie, met het bedrijf dat onlangs de verkoop van zijn activiteiten in Polen aankondigde. Dit is de achtste desinvestering in de afgelopen acht maanden en voltooit met succes de geplande heroriëntatie. Deze desinvesteringen waren aanzienlijk hoger dan het aandeel momenteel verhandeld wordt.

 

“Aviva heeft ook aanzienlijke mogelijkheden om zijn kostenbasis te verbeteren – een ander belangrijk initiatief.

 

“Ondanks de recente bemoedigende vooruitgang met het vaccinatieprogramma, kan niemand voorspellen hoe het virus zich het komende jaar wereldwijd zal ontwikkelen of de snelheid van economisch herstel. Maar investeren in veerkrachtige bedrijven met aantrekkelijke waarderingen en katalysatoren voor veranderingen is op de lange termijn een lonende strategie gebleken. term, en ik zie geen reden waarom dit zou veranderen. ”